Keresés

Könyvajánló

  • 10
    Klassen, Julie: A néma nevelőnő
  • 20
    Coelho, Paulo: Az ötödik hegy
  • 30
    Martin-Lugand, Agnes: A boldog emberek esőben csókolózn
  • 40
    Martin-Lugand, Agnes: A boldog emberek olvasnak és káv&
  • 50
    Cullinan, Thomas: Csábítás
  • 60
    Barclay, Linwood: Széthullás
  • 70
    Yalom, Irvin D. : Terápiás hazugságok
  • 80
    Frain, Irene: Marie Curie szerelmei
  • 90
    Lagercrantz, David: Mint az árnyék: millenniumsorozat:
  • 100
    Pachmann Péter: Misu háborúja: Éld meg, &
  • 110
    King, Stephen: Az: te is lebeghetsz
  • 120
    Follett, Ken: A tűzoszlop: Kingbridge-trilógia III.
  • 130
    Hjorth, Michael: Méltatlanok: skandináv krimik
  • 140
    Chesney, Marion: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendő
  • 150
    Kingsbury, Karen: Család: a Baxter család tört&eac
  • 160
    Ashley, Jennifer: Az elrabolt menyasszony
  • 170
    Madsen, Cindi: Hamupipőke, menj a búsba!
  • 180
    Picoult, Jodi: Egyszerű igazság
  • 190
    Grecsó Krisztián: Harminc év napsüté
  • 200
    Steel, Danielle: Vad víz
  • 210
    Elekes Tibor: Erdély: útvonaltervek, csillagtúr&
  • 220
    Romig Ciccarelli, Caterina: Firenze: biztos tippek <
  • 230
    Basu, Shrabani: Viktória királynő és Abdul: a ki
  • 240
    Turner, Kristi: Vegán: modern étkezés könny
  • 250
    Seldon, Natalie: 260
    Corrett, Natasha: Csábítóan egészsé
  • 270
    Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, te
  • 280
    Hay, Louise L.: az élet szeret téged: 7 sp
  • 290
    Putnik-Mayer Yvette: Gazdiképző: eb-adta megoldások fel
  • 300
    A történelem kis és nagy kérdései: t

Devecseri Ujság

Devecseri újság

270

Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, te

 


A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend. Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg "üres" kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás - ötlet hiányában - gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új "élő" könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.